ZNATE LI ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?

 

Mikrodermoabrazija je vrlo uspješan i izuzetno blag tretman koji čini kožu lica i tijela mlađim, te ih odlično regeneriše. Naime, uspješno djeluje na ljuštenje kože tokom blagog uklanjanja površinskog sloja. Zato je možemo nazvati najmodernijom i dubinskom vrstom pilinga.

Za postizanje pravih rezultata bitna je pravilna primjena i tip kože. Broj tretmana varira, zavisno od stanja kože. Iako ova tehnika nema nuspojava, ne preporučuje se kod osoba koje imaju bolesti kože poput herpesa, upalne procese, rozaceu ili su dijabetičari.

Mikrodermoabrazija se vrši tako da se ručnim aplikatorom na kožu unesu fine čestice mikrokristala. Čestice na vrlo blagi način uklanjaju odumrle stanice koje se usisavaju i dovode do spremnika. Koža poslije mikrodermoabrazije je glađa, bez grubih i vidljivih bora i pora. Ožiljci će također biti uklonjeni poslije tretmana.

Kako se struktura kože poboljšava, tako nastaje i trenutni lifting efekat. Koža postaje čvršća, elastičnija, a izgubljeni kolagen je obnovljen.

Bitno je spomenuti da se poslije tretmana ne mogu dogoditi nikakve alergijske reakcije zbog toga što se ne dovodi nikakvo strano tijelo u stanice kože, te je tretman potpuno bezbolan.

Njega nakon tretmana je jako važna iz razloga što koža prolazi kroz osjetljiviji proces zacjeljivanja površinskog dijela. Takav proces započinje 12 sati poslije tretmana, te je potrebno oko sedmicu dana kako bi koža bila potpuno zdrava.

Kako bi proces što brže djelovao, koža mora biti svakodnevno, više puta hidratizirana. Za najbolju hidratizaciju koristite njegujuće serume s visokom vlagom, a za čišćenje lica preporučujemo neutralno mlijeko.

Mikrodermoabrazija se uglavnom praktikuje za vrijeme zimskih dana jer osjetljivost kože nakon tretmana ne dozvoljava prisutnost sunčevih zraka. Tako da je UV zaštitini faktor obavezan i tokom zime. Za šminku je najbolje koristiti make up koji ima zaštitni faktor najmanje 15.

U Estetsko-prodajnom centru „ROSES“ koristimo najkvalitetniju kozmetiku tokom samog tretmana, te nudimo savršenu organsku kozmetiku za produženu njegu.

Nema komentara

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.