Vampirski fejslifting – podmlađivanje lica krvnom plazmom

Vampirski fejslifting je senzacionalistički naziv za PRP metodu (plasma rich platetelet) što znači korišćenje krvne plazme koja je bogata trombocitima. Metoda je poznata i kao podmlađivanje lica krvnom plazmom, predstavlja terapijski postupak dugi niz godina kod veoma zahtjevnih stanja i oboljenja.
PRP je dio krvi koji sadrži aktivirane trombocite u plazmi. Broj trombocita u krvi čovjeka iznosi oko 200 x10 na 9/L. Centrifugiranjem krvi, a potom i plazme koja je bogata trombocitima, povećava se koncentracija trombocita na četiri do sedam puta tako da se na kraju postupka u 1 mikrolitru nalazi 1,7 miliona trombocita. Centrifugiranjem krvi pobuđuju se trombociti, pa od trombocita koji izgledaju kao diskoidne pločice – postaju “čupava” tjelašca.

Tako aktivirani “čupavi” trombociti, oslobađaju iz alfa granula faktore rasta. Koncentracije faktora rasta su povećane od 420 % do 780% u odnosu na koncentracije koje imamo u krvi.

PRP metodom koncentrovane faktore rasta unosimo u kožu i oni pokazuju izuzetno dejstvo na podmlađivanje. Normalnom cirkulacijom koja postoji u koži, nije moguće dopremiti visoke koncentracije faktora rasta kao što je to moguće ubrizgavanjem plazme iglicom. Inače, faktori rasta imaju višestruku ulogu u održavanju homeostaze u organizmu. Jedna od uloga je da prenesu signale na lokalne ćelije mezenhima i epitela, pokrenu ih na migraciju, na diobu i na povećanu produkciju kolagena i  matriksa. Plazma bogata trombocitima se pored estetskih indikacija veoma uspješno koristi u liječenju hroničnih rana.
Primjena PRP-a u estetskoj hirurgiji je veoma komforna metoda. Iz 70 cm³ sopstvene krvi pacijenta, dobija se sasvim dovoljna količina PRP-a za podmađivanje čitavog lica i vrata. Dobija se svjež preparat krvi, bez dodataka i konzervansa koji daje izuzetan efekat na produkciju kolagena i pojavu mladih krvnih sudova u koži. Koža tako dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože, čini je mlađom. Koža postaje glatka, elastična i zategnuta, a bore se smanjuju. Dakle, onaj potencijal koji nose vaši trombociti kroz krvne sudove sad postaje dostupan i vašoj koži samo u daleko većoj koncentaciji.

PRP se aplikuje veoma tankim iglicama, a procedura traje nekoliko minuta. Efekti ove terapije su primjetni poslije petnaestak dana. Preporučuje se da se drugi tretman uradi mjesec dana poslije prvog, da se sledeći uradi tri mjeseca kasnije, zatim poslije šest mjeseci i poslije godinu dana.

PRP (plasma rich platetelet) se uspješno koristi kao filer zajedno sa matičnim ćelijama. Koristi se za podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica i nadlaktica, dijela oko koljena, unutrašnjeg dijela butina, stomaka. Preporučuje se osobama koje imaju problema sa opadanjem kose. Veoma dobri rezultati se postižu ubrizgavanjem ovako pripremljene plazme u vlasište, čime se značajno popravlja rast kose.

Tretman se preporučuje osobama koje imaju opuštenu kožu sa plićim ili dubljim borama. Kod starijih osoba, PRP metodom se može odložiti fejslifting. Kod mlađih osoba PRP se preporučuje za smanjenje ožiljaka od akni. Jedina vidljiva neprijatnost posle tretmana je neznatno crvenilo u predjelu regije koja je tretirana kao i sitni ubodi. Ti efekti postaju neprimjetni trećeg do petog dana od tretmana.

PRP se ne primjenjuje kod osoba koje imaju određene kožne bolesti, alergije, aktivne infekcije kože, bolest krvi, sistemske i metaboličke bolesti, malignu bolest ili primaju hemioterapiju.

CIJENA: 150EUR

Materijali kojima se radi su prvoklasni, a anti-age medicinske tretmane ordinira dr Dragana Milovanović.

Dr Milovanović je završila medicinski fakultet u Beogradu, poslije kog je svoje znanje nadogradila i postala specijalista estetske i anti-age medicine.

Sada je na specijalizaciji iz ginekologije.

Njena želja je da sve dame koje dođu kod nje u SALON „ROSES“ budu zdrave i lijepe.

KONSULTACIJE SU BESPLATNE!

 

 

Online zakazivanje tretmana