ULTRAZVUČNA TERAPIJA LICA

Želite ugodnu metodu za poboljšavanje cirkulacije i duboko prodiranje preparata?

Želite ultrazvuk terapiju!

Young woman laying eyes closed, receiving facial beauty treatment in beauty saloon.

Young woman laying eyes closed, receiving facial beauty treatment in beauty saloon.

Ultrazvučna terapija je široko rasprostranjen proces među terapeutima, a primjenjuje se više od 50 godina.

Koristi se za liječenje povreda mekih tkiva pomoću ultrazvučnih talasa, koji nastaju kao posljedica mehaničkih vibracija u glavi ultrazvučnog aparata.

Terapija ultrazvukom poboljšava snabdijevanje ćelija kiseonikom, ubrzava cirkulaciju u tkivu, ali i povećava propustljivost ćelijskh membrana.

Ultrazvučna terapija djeluje na fine bore, što je posebno pogodno kod veoma suve kože. Dokazano je i da se kod primjene ultrazvuka smanjuju glavobolje uzrokovane upalom mišića vrata. Neke ultrazvučne terapije se koriste i u nekim manjim sportskim povredama. Dokazano je, takođe, da ultrazvučna terapija koja se primjenjuje direktno na koži, ostvaruje vidljive rezultate i da je potpuno bezbolna.

Sama njega lica pomoću ultrazvučne terapije je do sada bilježila uspješne rezultate, naročito u borbi protiv bora. Takođe, uspješno je djelovala na opuštene kože, poboljšavala protok krvi i unošenje hranljivih materija duboko ispod površine kože.

Djelovanje ultrazvučne terapije u našem tijelu ima dva glavna efekta:

  • mehanički efekatje posljedica mikromasaže kojoj doprinosi rastezanje tkiva
  • toplotni efekat:trenje koje nastaje između molekula dovodi do obrazovanja toplote, što zauzvrat  dovodi do daljeg biološkog efekta.

Ultrazvučna terapija se stoga koristi i za njegu/zaštitu lica, uklanjanje sitnih bora sa lica, efikasno infiltriranje terapeutskih supstanci duboko ispod površine kože i uopšte za poboljšanje cirkulacije krvi na licu.

Online zakazivanje tretmana