Šminkanje

MAKE-UP

Ono što nam je kroz vijekove poznato, kada je šminka u pitanju, jeste njen efekat u isticanju ljepote, prikrivanju nedostataka i potpunoj transformaciji lica. Ne smijemo zaboraviti da je najbitnije izvući maksimum, a opet ne izgubiti na prirodnosti i ljepoti. Uz pomoć neosporivo kvalitetnih i raznovrsnih kozmetičkih i make-up preparata, našoj stručnosti savjetima, sugestijama, dobićete željeni izgled: šminku za sve prilike, od dnevnih, poslovnih, večernjih, pa i onih specijalnih, kako biste se što ljepše osjećale i što bolje izgledale u bitnim trenucima. U našem salonu se može uraditi dnevni, večernji i posebno svečani make-up. Šminka treba da bude prilagođena vašoj koži, crtama lica, prilici, i da istakne ono najljepše na vašem licu, i pri tom pokrije nedostatke, što znači da ne smije izgubiti na prirodnosti. Služimo se vrlo kvalitetnom profesionalnom šminkom. Po istraživanju jedne renomirane kozmetičke kuće, samo 15-20% žena u Bosni i Hercegovi se šminka pravilno, skladno, shodno namjeni. Zbog toga, pored usluga šminkanja, organizujemo mini radionice gdje se to može naučiti.

DNEVNA ŠMINKA

Vjerovatno vam je već poznato da postoje različiti tipovi šminke, tako da se razlikuju po prilikama u kojima se koriste. Dnevna šminka, kao što sam naziv kaže, koristi se u raznim dnevnim varijantama, od one neobavezne za sve opuštene dnevne prilike, do onih malo ozbiljnijih, kao što su poslovne. Dnevna šminka treba da bude jedva primjetna, a opet da istakne ono najljepše na vašem licu i da pokrije nedostatke, što znači da ne smije izgubiti na prirodnosti. Najčešće se u ove svrhe nanose lagane podloge u kombinaciji sa nežnim i toplim zemljanim tonovima za isticanje jagodica, očiju i usana.

VEČERNJA ŠMINKA

Iz naziva možemo zaključiti da se radi o intenzivnijem tipu šminke pogodnim za većinu večernjih prilika. S obzirom na doba dana , večernja šminka zahtjeva malo jaču podlogu i isticanje kontura lica drugačijom tehnikom šminkanja. Isto tako omogućava slobodu služenja većom paletom boja.

ŠMINKA ZA SPECIJALNE PRILIKE

Ovaj tip šminke zahtjeva glamurozniji izgled u odnosu na šminku za veče, pa samim tim dozvoljava više varijacija i prisutnost različitih detalja. Kako vam šminka ne bi izgubila na intenzitetu u ovakvim momentima, obavezan je specijalan fiksator šminke u vidu spreja, koji joj omogućava zagarantovanu višečasovnu trajnost.