Puder  za nokte će vam promeniti život

Kada je reč o čvrstoći, dužini trajanja manikira, većina nas je verna gel lakovima. Definitivno je trajniji od običnih lakova, ali ne ostaje bez manjih oštećenja pune dve nedelje.

Do nedavno,mada sam mislila da ne postoji ništa bolje od gel manikira.Očigledno nisam bila u pravu, jer sam otkrila nešto što se zove „Dip powder“ ili puder za nokte (manikir u prahu), koji su dobri kao što zvuči. Umetnici za nokte pripreme bazu za nokat,a zatim uranja nokte u obojeni prah, a krajni rezultat traje i duže od gelova (2-4 nedelje). Bez stalnog oštećenja ili oštećenja akrila.

Nakon malo kopanja po internetu, našla sam nekoliko važnih stvari. Za početak, potapanje nokta u puder za nokte, koji nakon toga ne zahteva UV lampu, kao gelovi, koje je štetno za našu kožu. Iako nije potpuno prirodan, prah je slobodan od tri štetne hemikalije za nokte : farmaldehid, tohnena i DKP(DBP) prema SNS, jedan od dva glavna brenda koja stvaraju Dip powder proizvoda za salone ( drugi je Revel Nail), što je još bolje, proizvodi uključuju vitamine i kalciijum koji pomažu u ojačavanju noktiju.

Manikir u prahu nije potpuno nov brend, ali nije ni uobičajen. Proces je počeo slično kao i gel manikir. Prvo sam sa palete izabrala boju za nokte. Zatim je uzela moje ruke i pripremila nokte kao i obično( bez turpijanja nokatne ploče). Nakon završetka toga stavila je bazu na nokte i svaki nokat umakala u svetlo roze puder za nokte (otrese višak sa svakog nokta). Nakon toga primenjuje drugačiju bazu, zatim potapa nokte u boji pudera na isti način. Posle ponavljanja procesa, ispolirala je moje sada nokte u prahu i obrisala svaki nokat ubrusom. Minut kasnije, dodala je finalni proizvod : vitaminsko ulje. Ceo proces traje malo manje od gel procesa, a moji nokti su potpuno suvi i spremni za pokazivanje dela umetnice za nokte.

Prvih nekoliko sati dok sam ga imala na noktima, imala sam osećaj kao da nosim lažne nokte. Ali, ubrzo sam se navikla na to – to je kao zaštitno ćebe za nokte. Prošlo je je nedelju dana od manikira, ali za to vreme igrala sam odbojku na pesku, vukla težak kofer, plivala u bazenu- i moj manikir ostaje potpuno netaknut, ni najmanju pukotinu nisam našla. Ako nastavim ovim tempom, potrajaće sigurno još nedelju, dve dok se ne odlučim za novu boju.

Sve što je potrebno za uklanjanje je potapanje noktiju u aceton (što nije slučaj sa gelovima). Nakon uklanjanja moji nokti su zdravi, bez oštećenja, jaki, u čvrstom obliku i sjaju spremni za drugu rundu.

Nema komentara

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.