Potamnjivanje lica i tijela – Airbrush tehnika

Airbrush je postupak nanošenja boje na tijelo u cilju postizanja pravilno osunčanog tela. Postupak je prirodan i ne zasniva se na hemikalijama već na preparatima dobijenim iz organskih materija. Preparat koji se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) koji je odobren za kozmetičku upotrebu od strane FDA (Food and Drug Administration) od 1973. godine.

DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Taman ten nastaje posle reakcije DHA i aminokiselina iz kože. Boja traje oko 7 dana jer se DHA vezuje za površinski dio kože koji se za to vrijeme zamijeni dok se unutrašnji sloj kože ne mijenja.

Preparati koje mi koristimo su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani.

 

Ova metoda je idealna za osobe koje žele da postignu taman ten za neku svečanu priliku, a da se ne moraju izlagati dejstvu sunca ili tretmanima solarijumom.

 

Kako se pripemiti za tretman airbrush-om? 

Ukoliko svakodnevno pri tuširanju ne koristite sunđer za kupanje poželjno je da dva dana prije tretmana (nikako na dan tretmana) uradite piling cijelog tela kako bi se mrtvi sloj kože odstranio. Posebno treba obratiti pažnju na koljena, risove, laktove, predio iznad šaka i oko vrata zato što se tamo nalazi najviše mrtve kože gdje bi se boja nepotrebno zadržavala. Brijanje, depilacija ili piling poslije nanošenja boje nisu preporučljivi jer se time boja brže odstranjuje, ali neće uticati na stvaranje fleka. Njegovana i dobro hidrirana koža je najbolja priprema. Posebno vodite računa o već pomenutim mjestima gdje je koža suvlja, koristite dobra mlijeka za tijelo i održavajte kožu zdravom i elastičnom.

Neposredno prije tretmana potrebno je da koža bude čista i suva. Ne smije se nanositi dezodorans, šminka ili parfem kako ne bi spriječili ravnomjerno razvijanje boje. Obucite taman kupaći kostim/donji veš tokom tretmana ili možete biti bez odjeće, sve zavisi od vas. Nakon tretmana nosite komotniju i tamnu odjeću kako ne bi oštetili boju. Kosa treba da bude podignuta i za vrijeme tretmana treba skinuti nakit, kako bi boja prekrila čitavo tijelo.

 

Koliko traje tretman airbrush-om?

Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju vidjećete boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja vaš pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i narednih 3 do 5 sati. Pun efekat tretmana imaćete naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da blijedi, ali je i dalje postojana narednih 7 dana. Mjesta koja najviše dolaze u dodir sa vodom, kao što su lice i ruke, prva počinju da blijede.

 

Kako postupati poslije tretmana i produžiti trajanje boje?

 

  1. Izbjegavajte kontakt sa vodom i preveliku fizičku aktivnost do prvog tuširanja posle tretmana (dok se boja ne primi)
  2. Takođe, ne koristite nikakve preparate tokom prvog tuširanja nakon tretmana
  3. Tokom prvog tuširanja, koje treba da traje veoma kratko, vidjećete da se boja malo ispira – ne brinite, to je sasvim normalno. Nastavite sa tuširanjem, ali što nežnije, dok boja ne prestane da se ispira.

Umesto uobičajenog brisanja, kožu osušiti tapkanjem peškirom.

  1. Preporučljivo je koristiti mlijeko za tijelo, čak i dva puta dnevno, pogotovu kod osoba sa suvom kožom, kako bi se boja zadržala što duže i ravnomjernije.
  2. Nemojte raditi piling sve vrijeme dok imate boju. Ukoliko poslije oko 10 dana primijetite da se na nekim mjestima boja i dalje zadržala, uradite piling ili kožu posle tuširanja dobro istrljajte peškirom.

 

Ako planirate da radite airbrush za svadbe?

 

Ako planirate da radite airbrush za vaše vjenčanje onda je bolje da uradite srednju boju, a ne najtamniju, jer vaš glavni cilj je da postignete prirodan izgled tena koji će takođe izgledati prirodnije na fotografijama. Takođe, mladoženja može da izgleda blijedo u odnosu na vaš taman ten, tako da bi idealno bilo da zajedno uradite airbrush. Cilj je da vi i vaš budući muž izgledate najbolje, a to podrazumijeva zdrav, bronzan i blistav ten, pa zato pokušajte da ga ubijedite da i on uradi tretman.

*Ako nikada niste uradili airbrush onda ne možete biti 100% sigurni kako će vam stajati boja. Zato Vam mi najsrdačnije preporučujemo da uradite probni tretman oko mjesec dana prije velikog događaja.

 

ONLINE ZAKAZIVANJE TRETMANA