MIKRODERMOABRAZIJA LICA

Želite smanjiti pore, regulisati masnoću kože, korigovati sitne bore, površinske ožiljke i hiperpigmentacije?

Treba vam mikrodermoabrazija!

diamantskamirkodermoabrazija-siskoMikrodermoabrazija je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj. izumrlih ćelija na koži. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože. Prvi put je korišćena u Italiji 1985. godine i od tada se primjenjuje u gotovo svim zemljama svijeta.

Mikrodermoabrazija je primjenljiva i uspješna kod svih tipova koža: mlađih, starijih, svijetle ili tamne puti. Mikrodermoabrazija se koristi za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacije.

Postoje dva osnovna načina rada – prvi, sa kristalima aluminijum oksida i drugi, sa dijamantskim glavama različitog prečnika. Stepen dermoabrazije određuje se veličinom dijamantske sonde, brzinom i brojem prelaza preko tretirane površine kože.

Za razliku od prethodne generacije aparata mikrodermoabrazije baziranih na kristalima (najčešće aluminijum oksidu), novi aparati koriste prave dijamante glave, različite debljine, postavljene pod raznim uglovima na 10 različitih nosača. Tokom tretmana uklonjeni sloj kože se usisava i otklanja (uklonjeni slojevi stare kože odmah su vidljivi u posebnom filteru), dok vakuum, istovremeno, stimuliše fibroblaste da proizvode nove ćelije kolagena i elastina. Kombinacija redovnog uklanjanja kože i vakuumske stimulacije fibroblasta pojačava mikrocirkulaciju, ubrzava obnovu ćelija, pojačava regeneraciju kolagena i elastina što dovodi do punijeg epidermisa, veće elastičnosti i bolje teksture kože, a time i do izgleda izrazito mlađe kože.

Uzimanjem uzoraka kože i histopatološkom analizom nakon šest tretmana došlo se do otkrića da promjene ne nastaju samo u najpovršnijem sloju kože već u svim nivoima i u svim strukturama tretirane kože. Promjena u debljini kože najizražajnija je u površnom sloju epidermu. Nakon navedenih šest tretmana u kome se jedna ista regija tretirala tri puta, epiderm je sa 0,01 mm dostizao 0,06 mm. Takodje, pigmentne ćelije postaju ujednačene veličine i broja. U trećem sloju kože, dermu, krvni sudovi imaju izražajniji splet čime se omogućava bolja oksigenacija kože i broj kolagenih vlakana. Kolagena vlakna su nakon tretmana postajala čvršća, gušća i orjentisana horizontalno. Više od šest tretmana povećavalo je i broj elastičnih vlakana.

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka od ovog tretmana, tako da klijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Takođe, mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna procedura i klijent odmah nakon tretmana može vidjeti rezultat.

Mikrodermoabrazija je limitirana kod dubljih procesa kao što su:

  • duboke bore lica
  • veliki i opsežni ožiljci
  • duboka hiperpigmentacija

Moguće komplikacije nakon tretmana su kratkotrajno crvenilo kože i podlivi na mjestima gdje vakuum jače povuče kožu. Podlivi budu veoma mali i prolaze za dan.

Online zakazivanje tretmana