MEZOTERAPIJA KOSE

Mezoterapija je efikasna, medicinska i relativno nova metoda kojom se aktivne supstance ubacuju injekcijom u srednji sloj kože poznat kao mezoderm. Kokteli za injiciranje se određuju po strogo poznatim pravilima, već prema stanju koje se tretira, mjestu i efektu koji se želi postići, a sadrže spektar vitamina, minerala, aminokiselina i ko-enzima čiji odnos se prilagođava pacijentovim potrebama. Daleko su poznati tretmani u estetske svrhe, od lipolize, podmlađivanja, tretiranja bora, ali i u drugim granama medicine, kao što su urologija, reumatologija, terapija hroničnog bola. Mezoterapija datira još iz pedesetih godina prošlog vijeka kada je francuski ljekar Mišel Pistor prvi put primijenio ovu tehniku. Francuska se smatra kolijevkom mezoterapije, a ovu proceduru primjenjuju hiljade ljekara širom cijelog svijeta.

Mezoterapija kose igra vrlo važnu ulogu u prevenciji i liječenju opadanja kose. Kod opadanja kose, važno je prvo utvrditi uzrok opadanja kose, a zatim donijeti odluku da li bi mezoterapija bila terapija izbora i koliko bi mogla biti efikasna. Može se koristiti kod androgenetske alopecije, telogenog efluvijuma (akutnog i hroničnog), anagenog sindroma, zatim kod generalno tanke i krte kose, kose koja sporo raste, a ponekad i kod alopecije areate. Izuzetno je važno odrediti dinamiku ubrizgavanja odnosno koliko često je potrebno sprovoditi tretmane. Nekoliko prvih tretmana je bitno uraditi u kraćem vremenskom razmaku kako bi došlo do inicijalne stimulacije rasta kose, a potom se dolazi na tretmane održavanja rezultata. Mezoterapija se primjenjuje uspješno i kod muškaraca i kod žena, a može se koristiti i nakon transplantacije kose kao dodatna, stimulativna terapija za graftove.

Koktel za mezoterapiju kose ima sve korisne materije koje mogu pomoći dlaci da se njeno opadanje uspori, da se koren ojača i stimuliše novi rast dlake.

Koktel za mezoterapiju kose sadrži sledeće sastojke:

  • Minoksidil koji jedini klinički dokazani lijek odobren od Američke agencije za lekove (FDA) koji stimuliše rast kose. To je vazodilatator (širi krvne sudove) i pojačava dotok krvi ka folikulima dlake. Produžava anagenu (aktivnu) fazu rasta dlake i poboljšava kvalitet dlake.
  • Azelaična kiselina stimuliše rast kose, a uz cink i vitamin B6 inhibiše dejstvo enzima 5 alfa reduktaze, koji upravo utiče na opadanje kose.
  • Cink je snažan inhibitor 5 alfa reduktaze, a time smanjuje produkciju DHT. U većim koncentracijama, cink bi potpuno blokirao aktivnost enzima.
  • Pantenol potpomaže proizvodnju energije neophodnu za ishranu folikula dlake.
  • Biotin je dio kompleksa vitamina B koji stimuliše rast kose i noktiju.

 

Mezoterapija se sprovodi određenim nedjeljnim rasporedom koji utvrdi ljekar. Tankim iglicama se ovaj koktel ubrizgava direktno u kožu glave na dubini od 1-2 mm. Predstavlja minimalno invazivnu, bezbolnu proceduru, koja traje oko 5 do 10 minuta i ne iziskuje lokalnu anesteziju. Pacijent može oprati kosu istog dana i odmah se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Tretman se može kombinovati sa laserskim tretmanom ili nekom drugom terapijom protiv opadanja kose. Minimum od 8 tretmana je potreban kako bi se vidjeli prvi rezultati. Obično predlažemo da se prvi tretmani sprovode u razmaku od 7 do 10 dana, a potom se učestalost postepeno smanjuje,  a nakon dva do tri mjeseca, kada se postigne stimulacija rasta kose, dolazi se eventualno na tretmane održavanja rezultata, ako ljekar procjeeni da je potrebno.

Najbolje je obratiti se ljekaru za pregled ukoliko imate problema sa opadanjem kose, a potom će ljekar odrediti koliko tretmana bi bilo potrebno i koje rezultate možete očekivati.

CIJENA: 50 EUR

Materijali kojima se radi su prvoklasni, a anti-age medicinske tretmane ordinira dr Dragana Milovanović.

Dr Milovanović je završila medicinski fakultet u Beogradu, poslije kog je svoje znanje nadogradila i postala specijalista estetske i anti-age medicine.

Sada je na specijalizaciji iz ginekologije.

Njena želja je da sve dame koje dođu kod nje u SALON „ROSES“ budu zdrave i lijepe.

KONSULTACIJE SU BESPLATNE!

Online zakazivanje tretmana