MEZOTERAPIJA BEZ IGLE (MEZOPORACIJA LICA I TIJELA)

Sada je period kada bi trebalo posvetiti dodatnu pažnju vašoj figuri i posebno vašem celulitu. Ide zimsko vrijeme za koje je karakteristična ”teža” ishrana, idu slave, ide dakle
period kada se svi lako prepustimo uživanju u obilnijoj hrani. Time ćemo najvjerovatnije dodati neki kilogram svojoj težini i povećati sloj neželjenog masnog tkiva. Stoga nije na odmet upozorenje, naročito onima koji imaju problema sa celulitom: to je ozbiljan protivnik i nemojte očekivati da ćete se te nevolje riješiti jednostavno i brzo, čim grane proleće i pređete na lakšu ishranu. Pravi savjet je zato: ne oklijevati već započeti sa tretmanom celulita odmah!

Najboljom predohranom za dobro zdravlje, dugotrajnu mladost i lijep izgled po pravilu se smatraju: uravnotežena ishrana, dobar san, izbjegavanje stresa i, naravno, sofisticirani kozmetološki tretmani. Veliki broj stručnjaka, ne bez razloga, smatra da su mezoterapija bez igle odnosno mezoporacija i tripollar metoda korišćenja radiotalasne energije tj. radiofrekvencija, dvije danas najuspješnije nehirurške metode estetske medicine.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, primjenom sofisticiranih aparatura i novih kozmetičkih formula, tretmani u modernim kozmetološkim centrima i kozmetičkim salonima dokazanog ugleda, na zadovoljstvo i klijenata i kozmetologa, postaju sve jednostavniji, neuporedivo djelotvorniji i uz to znatno prijatniji za klijente.

Šta je mezoterapija bez igle?
Mezoterapija bez igle /no needle/, često nazvana virtuelna mezoterapija, je savremena, neinvazivna, naučno zasnovana i klinički testirana bezbjedna metoda za njegu lica i tijela kojom je omogućeno ubacivanje aktivnih supstanci duboko u slojeve kože i potkožno tkivo korišćenjem postupka mezoporacije.
To je visoko djelotvoran i bezbjedan postupak. Zasniva se na elektroporaciji i elektroosmozi čime se istovremeno vrši poboljšanje metabolizma i dopremanje hranjivih materija kako površinski tako i duboko smještenim ćelijama, pojačava cirkulacija krvi i limfe, podstiče limfna drenaža i detoksikacija, a pojedini proizvodi za njegu kože se neuporedivo efikasnije apsorbuju.

Mezoterapija bez igle bi se slikovito mogla opisati kao “injekcioni sistem koji ne koristi igle”, jer se unošenje lijekova i bioaktivnih supstanci vrši preko kože tj. transdermalno. Posebno je značajno što je postupkom dermoelektroporacije moguće neivazivnim putem preko kože, a ne ubodima iglama, u kožu i potkožno tkivo unijeti i velike molekule, kao što su hijaluronska kiselina, fosfatidil holin, kolagen, vitamini, diuretici, vazdilatori i dr.

Na ovaj način se tijelu, i koži posebno, direktno usmjeravaju supstance neophodne za njeno liječenje, njegu i bolje funkcionisanje. Njihova penetracija je višestruko veća od penetracije kozmetičkih preparata kada se oni nanose utrljavanjem u kožu. Utvrđeno je da kod takvog nanošenja preparata, kao i kod primjene ostalih dosadašnjih bioloških tretmana, svega oko 10 % aktivne supstance prodire u dublje slojeve kože. Mezoterapija bez igle međutim omogućava da se apsorpcija primijenjenih aktivnih supstanci (hijalurona,kolagena,vitamina i ostalih biostimulanasa) poveća i do 99% na dubini do 1 cm, odnosno do 65% na dubini do 6 cm, što pruža zaista izvanredne mogućnosti u različitim estetskim tretmanima.
Metoda je inače i od strane FDA (Komisija za hranu i lekove u SAD), dozvoljena kao alternativa injekcijama.

Na čemu se zasniva mezoporacija?
Ćelijska membrana se sastoji od dvojnog lipidnog sloja koji odvaja citoplazmu (u kojoj se u osnovi odvijaju svi procesi hemijske razgradnje hranjivih materija i stvaranja energije potrebne za sve ćelijske funkcije i životne aktivnosti) od spoljnjeg sadržaja. Kroz lipidnu ćelijsku membranu molekuli mogu prolaziti difuzijom prema striktno definisanim biohemijskim i elektrofiziološkim uslovima.
Sastavni dio građe ovog dvojnog sloja su “proteinske pore” ili “hidrofilni kanali” koji imaju funkciju da omoguće prolaz malih molekula i jona kroz ćelijsku membranu, koja inače na drugačiji način ne može biti pređena. Prije nekoliko godina je otkriveno da ovi “kanali” mogu biti kratkotrajno aktivirani odnosno otvoreni i dodatno prošireni posebnim fizičkim impulsima kojima se djeluje na ćeliju postupkom koji se naziva elektroporacija.

Elektroporacija je prema tome fenomen indukovan dejstvom specifičnih električnih impulsa tačno određenih karakteristika na ćelijsku membranu, koji su sposobni da generiraju privremene hidrofilne (vodene) kanale – mezopore – tako da aktivne supstance, bilo da su to kozmetički preparati ili lekovi, mogu kroz njih penetrirati u ćeliju.
Inače za otkriće hidrofilnih kanala i mehanizma i strukture jonskih kanala, naučnici Dr. Peter Agre i Dr. Roderick MacKinnon su 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.
Čemu je namijenjena?
TRETMANI LICA I GLAVE
• podmlađivanje kože
• duboka hidratacija kože
• uklanjanje i smanjivanje bora
• mezobotoks tj. postizanje blagog efekta botoks tretmana ali bez toksina
• zatezanje kože i lifting
• smanjivanje i otklanjanje hiperigmentacije
• crvenilo i prošireni kapilari
• melazma
• ćelavost kod muškaraca i žena
Efekat zatezanja kože postiže se tako što aktivni sastojci omekšavaju teksturu kože, a stimulacijom fibroblasta i aktiviranjem kolagenske sinteze stvara se lifting efekat. Ono što je značajno kod tretmana zatezanja kože i liftinga jeste da se uz efekat liftinga ostvaren mezoterapijom bez igle vrši istovremeno i podmlađivanje i oporavak kože. Pri tome se vidno poboljšavaju njena struktura, izgled i kvalitet, za razliku od hirurškog liftinga gdje su potrebni dodatni posebni tretmani za ostvarenje tih efekata. Uz to, nakon tretmana ostaje mnogo prirodniji izgled lica, čime je u potpunosti očuvana njegova personalnost i jedinstvenost.

TRETMANI TIJELA
• redukcija celulita
• toniranje kože i vraćanje njenog sjaja
• lipoliza
• smanjenje obima i volumena
• zatezanje opuštene kože
• strije
• fizikalna terapija – ublažavanje bolova

Tretmani celulita

Mezoterapija je zbog svoje izuzetna djelotvornosti danas veoma popularan tretman za redukciju celulita. Treba naglasiti da je borba protiv ove pošasti ženske populacije neuporedivo uspešnija ako se tretmani započnu u ranim fazama razvoja celulita. Zato je kod celulita najbolji savjet: pravi trenutak za započinjanje tretmana jeste sada, odmah. Današnji kozmetološki postupci mezoterapija bez igle i tripollar metoda radiofrekvencije predstavljaju moćna oruđa u toj borbi jer njima možete na dugoročnoj osnovi redukovati celulit. Važno je isto tako imati u vidu da vas bez efikasnih kozmetoloških tretmana ni naporne fizičke vježbe ni rigorozne dijete ne mogu riješiti ovog estetskog, a u njegovim poodmaklim bolnim fazama, i zdravstvenog problema.

Posebno treba istaći da se ovim postupkom mogu tretirati i klijenti sa proširenim venama i problemima sa kapilarima, kojima su mnogi anticelulitni tretmani inače nedostupni jer su, zbog u njima primijenjenih procedura, kao takvi kontraindikovani.

Ko može da je koristi i kako se sprovodi tretman
Tretman mezoterapije nema neželjenih propratnih pojava i mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi.
Broj tretmana zavisi od vrste problema koji se rješava i regije koja se tretira.
Svaki pojedinačan tretman traje od 60 do 90 minuta i najčešće je potrebno uraditi seriju od 6 do 8 tretmana.
Dosadašnja iskustva potvrđuju da ni višestruko ponavljanje tretmana nema bilo kakve neželjene efekte i da se može bezbjedno višekratno primjenjivati prema potrebi i želji klijenta.
Sam postupak je veoma ugodan za klijente, bez bilo kakvog neprijatnog osjećaja za vrijeme njegovog trajanja. Tretmanski parametri mogu da se usklađuju sa potrebama svakog klijenta ponaosob prema specifičnostima njegovih estetskih potreba i želja. Personalizacija se vrši u dogovoru klijenta i terapeuta uz prethodni besplatni pregled i konsultaciju. Po završetku svakog tretmana klijent se vraća svojim uobičajenim aktivnostima bez ikakvog ograničenja.
Umjesto zaključka

Mezoterapija bez igle je veoma efektan i siguran tretman. Koristi proces elektroporacije i elektroosmoze čime se izabrane supstance ubacuju duboko u kožu i potkožno tkivo (i do 10mm dubine), i tu ostaju i do dva mjeseca. Apsorpcija aplikovanih supstanci je nekoliko stotina puta veća nego kada se ti kozmetički preparati nanose uobičajenim metodom utrljavanjem u kožu. Ovako visok stepen penetracije omogućava, ne samo neuporedivo bolje korišćenje primijenjenih preparata, a time i njihovo efikasnije dejstvo, već se vremenski skraćuje cio tretmanski postupak i smanjuju ukupni troškovi.
Mezoterapija bez igle je terapijska procedura koja se veoma uspješno kombinuje i dopunjava sa ostalim komplementarnim procedurama, prije svega sa raznim vrstama pilinga, ultrazvukom, radiotalasnom lipolizom i radiotalasnim liftingom kao i limfnom drenažom. Na taj način moguće je postići zaista sjajne rezultate i ostvariti željene estetske ciljeve.

CIJENA TRETMANA: 80KM