MEZONITI

Želite bitno usporiti starenje?

Injekciona mezoterapija je za vas!

Radi se o savremenoj medicinskoj metodi podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija podrazumijeva ubacivanje aktivnih supstanci u adekvatan sloj kože (sloj do kojeg ne dopire ni jedan preparat za negu). Multiinjekcionim sistemom, najfinijim iglicama, aktivne supstance unose se u kožu u cilju njene rejuvenacije, rehidratacije, poboljšanja teksture, redukcije pigmentacija, a koristi se i kao dio terapije suve i “osjetljive“ kože.

Aktivne supstance su kokteli vitamina, minerala, oligo-elemenata, vazodiletatora i hijaluronske kiseline. Koža dobija sve potrebne hranljive materije, postaje blistavija, mekša, povećava se stepen hidratacije, podiže tonus.

Čista (pure) hijaluronska kiselina namijenjena mezoterapijskim procedurama se razlikuje od filera po svojoj gustini i strukturi. Vezivanje i prenošenje vode je osnovna funkcija hijaluronske kiseline koja se gubi procesom starenja i izlaganja suncu. Upravo ovakvim načinom ubacivanja hijaluronske kiseline koži se vraća izgubljena vlažnost, jedrina, ispunjenost, sitne bore su manje primjetne. Ovim načinom tretiraju se uglavnom vrat, dekolte i šake.

Mesopeel predstavlja kombinaciju adaptiranog hemijskog pilinga i mezoterapije. Zbog mogućnosti prilagođavanja hemijskog pilinga postojećem stanju kože mezoterapija postaje dostupna svim tipovima kože. Naravno, prodor aktivnih supstanci mezoterapijskog koktela višestruko se povećava nakon hemijskog pilinga. Koža izgleda blistavije, baršunastije, jedrije…

Broj i ritam ponavljanja tretmana su vrlo individualni i zavise od potreba samog pacijenta, vrste koktela, tehnike kojom se procedura izvodi kao i od eventualnog kombinovanja sa nekom drugom anti-age procedurom. Standardni kokteli se aplikuju u seriji od 4 do 6, na dvije sedmice. Kako danas brzo živimo, cilj nam je da unapređenim tehnikama aplikovanja i individualnom pristupu kroz nezaobilazni dermatološki pregled, mezoterapijske procedure radimo jednom mjesečno, 2 do 3 u seriji. Održavanje rezultata isključivo zavisi od želje pacijenta, ali neki standard za ponavljanje procedura je period od 6 mjeseci do godinu dana.

Radi se o vrlo neinvazivnoj, ali krajnje delikatnoj proceduri, zato je sprovode za to posebno obučeni kozmetičari i doktori. Metoda je krajnje komforna i bezbolna čak i ako se tretiraju i vrlo osjetljive regije kao sto su: gornji i donji kapci, usne, nausnice, šake… Procedura traje tridesetak minuta i zahvaljujući unapređenoj tehnologiji ubrizgavanja “koktela” nema ogrebotina, modrica… Blago zatezanje, peckanje i neznatno crvenilo normalna su propratna pojava kod osjetljive kože. Momentalno nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Mezoterapija ne zaustavlja proces starenja kože, ali ga bitno usporava. Sama po sebi nije dovoljna pa se često kombinuje sa ostalim anti-age procedurama poput hemijskih pilinga, podmlađivanja faktorom rasta, botoxom… Zapravo, pravo je umijeće prepoznati potrebe kože i u odnosu na to napraviti dobar odabir procedura i njihovim kombinovanjem zadovoljiti te potrebe.

CIJENA: 50EUR

Materijali kojima se radi su prvoklasni, a anti-age medicinske tretmane ordinira dr Dragana Milovanović.

Dr Milovanović je završila medicinski fakultet u Beogradu, poslije kog je svoje znanje nadogradila i postala specijalista estetske i anti-age medicine.

Sada je na specijalizaciji iz ginekologije.

Njena želja je da sve dame koje dođu kod nje u SALON „ROSES“ budu zdrave i lijepe.

KONSULTACIJE SU BESPLATNE!

 

 

Online zakazivanje tretmana