MASAŽA

Želite se opustiti pod stručnim rukama fizioterapeuta?

Rješenje je profesionalna masaža u salonu “Roses”!

Masaža je vrsta fizikalne terapije koja nizom sustavnih pokreta na površini tijela radi manipulacije tjelesnih tkiva. Ova terapeutska vještina stara je nekoliko hiljada godina, a najstariji pisani zapisi o njoj potiču još od prije 3.000 godina i to iz Kine. Liječnicima drevne Grčke i staroga Rima upravo je masaža bila glavni način liječenja pri uklanjanju bola.

Masaža ublažava stres, snižava krvni pritisak, olakšava napetost, relaksira mišiće, pojačava cirkulaciju, isteže mišiće. Ona takođe psihički opušta, otklanja umor i čini tijelo laškim i punim energije, razgrađuje celulit, i otklanja iz tijela štetne elemente.

Kako biste otišli na masažu, nije nužno da ste bolesni, ona je korisna i osobama dobrog zdravlja. Što se tiče kozmetičke strane masaže, ona je odlična u borbi za suzbijanje i usporavanje starenja, nakon nje koža je nahranjena i elastična, a bore su smanjene.

Zavisno o potrebama i željama, masaža se može obaviti na cijelom tijelu ili na pojedinim dijelovima.

Kako biste se lakše odlučili koja vrsta masaže će vam pružiti željene rezultate, pogledajte Roses listu najpopularnijih masaža.

ŠVEDSKA/RELAX

masaza1Švedska (kod nas poznatija kao relaks) masaža, je masaža cijelog tela. Pomaže u poboljšanju protoka kiseonika u krvi, te doprinosi smanjenju nervne i mišićne napetosti.

Najbolja je za:
Ovaj tip masaže najbolji je za ljude koji nikada nisu bili na masaži, kao i za one kojima je potrebno maksimalno opuštanje. Relaks masaža potpomaže razvoju organizma, služi za prevenciju premora i prenapregnutosti mišića.

SPORTSKA

sportska-masazaJači pritisak i brzi pokreti omogućiće da Vam se mišići oslobode mliječne kiseline, te da budu spremni za sledeći trening.
Najbolja je za:
Sve osobe koje se bave bilo kojom vrstom sporta. Primjenjuje se u sportskoj praksi za
vrijeme treniranja sa zadatkom jačanja izdržljivosti.

ANTICELULIT MASAŽA

anti-cellulite-massagese preporučuje radi eliminacije celulita koji se pojavljuje u predjelu donjih ekstremiteta i glutealnog dela.

Radi se malo agresivnije u odnosu na klasične masaže. Tretira se problematični dio tijela. Efikasnost masaže zavisi od kontinuiteta samog tretmana koji se sastoji od po 10 masaža u seriji. Broj serija se preporučuje za svakog ponaosob.

LIMFNA DRENAŽA

limfna-drenazaOva masaža se preporučuje osobama koje imaju problem sa zadržavanjem vode u organizmu. Stimulacija protoka limfe ka venskoj cirkulaciji, dovodi do oslobađanja i izbacivanja toksičnih materija iz ogranizma.

PARCIJALNA MASAŽA

masaza-vrataobuhvata određeni dio tijela kao što su noge, vrat, ramena i ruke ili leđa sa lumbalnim, torakalnim i sakralnim dijelom, glavu sa licem….

 

PREPORUKA: 

Prije masaže

  1. Prije masaže nije preporučljiv obilan obrok, već lagana užina.
  2. Za vrijeme masaže
    Potrudite se da se uz lagane zvuke muzike maksimalno opustite, ne mislite na probleme i stresne situacije. Jednostavno, uživajte! Najvažnije je da zapamtite da ste došli na masažu kako biste se relaksirali i povratili energiju. Prema tome, ukoliko vam muzika ili osvjetljenje ne odgovara, slobodno zamolite terapeutkinju da sve promijeni i prilagodi vašim željama. Opustite se i uživajte.
  3. Poslije masažeos
    Pored opuštanja, svrha masaže je da se iz tijela izbace svi toksini, pa bi bilo dobro da po završetku terapije popijete barem jednu čašu vode, koja će cijeli proces ubrzati. Prvi obrok poslije masaže potrebno je da bude bar sat do dva poslije tretmana.

CIJENE:

Relax masaza cijelog tijela 60 min – 60 KM

Medicinska masaža cijelog tijela 60 min – 70 KM

Masaza stopala 20 min –  20 KM

Masaza vrata 20 min – 20 KM

Relax masaza leđa 30 min – 30 KM

Medicinska masaza leđa 30 min – 40 KM

Limfna drenaža obe noge 90 min –  90 KM

Sve masaže sprovodi fizioterapeut i kineziterapeut Siniša Kecman koji ima deceniju bogato stručno iskustvo u kliničkoj praksi, kao i u tretiranju hroničnih bolova u koštano-mišićnom sistemu. Pored ljubaznosti, profesionalnog pristupa klijentu, poznavanja tehnika i vještina masaže, prepoznavanja određenih kontraindikacija, dio njegovog profesionalnog pristupa je i u edukaciji klijenta.

NAPOMENA: SVE MASAŽE SE IZVODE U VRLO PRIJATNOM AMBIJENTU KOJI OSVAJA SVA ČULA I TO VISOKOKVALITETNIM ORGANSKIM ULJIMA.

Online zakazivanje tretmana