LIPOLIZA

Jastučići na stomaku, rukama i nogama mnogim ženama predstavljaju estetski problem. Pravilan režim ishrane i vježbanje mogu da ih uklone, ali je proces dugotrajan i naporan. Novi estetski metod podmlađivanja lica i oblikovanja tela, lipoliza, može da ukloni jastučiće bez mnogo muke.

Poslednjih godina sve su popularnije metode podmlađivanja i oblikovanja tela koje nisu agresivne. Lipoliza je, možda, jedna od metoda koja je najdalje otišla u estetici lica i tela, približujući se po rezultatima, na primer, liposukciji, hirurškoj metodi odstranjivanja masnog tkiva i oblikovanja tela.

Šta se ubrizgava ispod kože da bi se razložile masti?

Metod podrazumijeva ubrizgavanje fosfatidilholina uz pomoć injekcija. Riječ je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz soje, lecitina. Fosfatidilholin ima važnu ulogu u metabolizmu. U medicini se već godinama upotrebljava u tretiranju jetre i prevenciji masnih ugrušaka u krvi. Svjetska mreža ljekara koji primjenjuju lipolizu “Network Lipolysis” ima standardizovane protokole za ovu metodu. Doza fosfatidilholina, koja se intravenozno ubrizgava u medicinske svrhe, na primjer, višestruko je veća od one koja se koristi prilikom lipolize.

Šta se dešava ispod kože?

Ubrizgan u masno tkivo, fosfatidilholin izaziva razlaganje masnih ćelija. Zato ga i zovu žderač masti. Razlaganje masti je proces koji traje do osam nedjelja. Razložena masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje mjerljivo vitkija. Potrebno je do četiri tretmana za postizanje zadovoljavajućih rezultata. Tretmani se rade na osam nedjelja.

Ko je kandidat za ovaj tretman?

Lipoliza nije metod mršavljenja, već metod oblikovanja tela. To znači da je namijenjen osobama koje imaju gotovo normalnu težinu, hrane se normalno i vježbaju, ali i dalje nisu zadovoljne svojim izgledom zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim dijelovima tijela koje se teško skidaju. Lipoliza ne rješava celulit, mada može da ga ublaži – za celulit se primjenjuje srodna metoda, mezoterapija.


Šta rješava lipoliza?

Podbradak, “kiflice” na leđima, unutrašnja strana ruku, bokovi i jahaće pantalone, stražnjica, stomak, butine, predio iznad koljena – to su zone koje se uspješno tretiraju lipolizom.

Koje su neželjene pojave?

Oticanje, crvenilo ili modrice na mjestu uboda javljaju se posle tretmana. To je očekivana reakcija.

Koje su kontraindikacije:

– autoimune bolesti,

– bolesti koagulacije krvi,

– oboljenja jetre,

– maligna oboljenja,

– epilepsija,

– trudnoca,

– dojenje.
Procedura traje 30-tak minuta. Koktel se aplikuje svakih 1,5 – 2 cm u količini od 0,5 -1 ml. Maksimalna količina koja može u jednoj proceduri da se aplikuje je 100 ml koktela. U kolikoj će se količini koktel primijeniti određuje doktor nakon pregleda (zavisi od količine masnog tkiva).Ponavlja se na 3-4-5 nedjelja, 3 puta maksimalno.

Efekti:
– poslije 10 dana- smanjenje obima do 4 cm
– poslije 4 nedjelje-smanjenje obima do 7 cm
– poslije 2 mjeseca-smanjenje obima do 12 cm
(efekti zavise od količine masnog tkiva i od poštovanja preporuka doktora)

Preporuke su piti dosta tečnosti, korigovati ishranu, apstinencija od alkohola.

CIJENA: 150EUR (5doza)

Materijali kojima se radi su prvoklasni, a anti-age medicinske tretmane ordinira dr Dragana Milovanović.

Dr Milovanović je završila medicinski fakultet u Beogradu, poslije kog je svoje znanje nadogradila i postala specijalista estetske i anti-age medicine.

Sada je na specijalizaciji iz ginekologije.

Njena želja je da sve dame koje dođu kod nje u SALON „ROSES“ budu zdrave i lijepe.

KONSULTACIJE SU BESPLATNE!

Online zakazivanje tretmana