Krema protiv bora

Dan kada primjetimo pojavu prvih bora čini se kao noćna mora za svaku djevojku i ženu u ovom društvu opsjednutom mladošću. Trebale bismo biti mudre poput pedesetogodišnjakinje i izgledati poput dvadesetogodišnjakinje kako bismo zadovoljile standard.

Starenje kože normalan je proces kao i pojava malih nabora na njoj. Svakako da želimo svoju kožu što duže održati mladom i lijepom i bez ovih izdajnika. Hronološke godine zapravo su jako relativan pojam i sve mi različitom brzinom starimo. To je povezano sa genetskim faktorima, načinom života, lošim navikama i periodima stresa i odmora.

Cijela jedna grana tržišta posvetila se održavanju mladosti i gotovo da ne prođe sedmica da na televiziji ne vidimo reklamu za neku novu kremu ili serum protiv bora. Ali, koliko su zapravo djelotvorne i bacamo li novac ili zaista činimo dobro svojoj koži i usporavamo sat?

U većini krema protiv bora možemo naći sastojke poput retinola, koenzima Q 10 i AHA kiselina, provitamina B5 i vitamina A,C, E, F, H. Svi ovi sastojci i prirodno se nalaze u koži i kreme samo dodaju još ovih elemenata kako bi se poboljšao estetski izgled kože.

Normalno je da se tokom godina proces obnove ćelija usporava i ponekad je koži potrebna pomoć.

Hijaluronksa kiselina ima funkciju vraćanja vlage i volumena stanjenoj i dehidriranoj koži, AHA kiseline djeluju poput pilinga koji odstranjuje mrtve ćelije sa površine kože i na taj način joj vraća mladalački sjaj.

Poboljšava se tekstura kože i uklanjaju poremećaji pigmentacije. Koenzim Q10 također je prirodan sastojak kože i on omogućava dopremanje energije do svih ćelija kože. Svaki od navedenih vitamina također ima svoju funkciju, ali svi oni ujedinjeno rade na poboljšanju stanja naše kože.

Mišljenja o dugotrajnom korištenju ili preranom započinjanju sa kremama protiv bora podijeljena su. Neki smatraju da su one odlična nadopuna njezi kože i vitaminske bombe dok drugi sugeriraju kako koža kojoj se sve ovako pruži na tacni odustaje od proizvodnje vlastitih sastojaka za podmlađivanje, pa nakon kratkotrajnog poboljšanja dugoročno uzrokuju brže starenje kože.

Salon Roses nudi izuzetno kvalitetnu kozmetiku za njegu vaše kože kod nas kao i za nastavak njege kod kuće. Imamo linije organske ruske i domaće kozmetike, koja osim što brine o usporavanju znakova starenja i čuva vaše zdravlje.

Nema komentara

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.