Hydrafacial tretman, zaludio i Hollywood

Hydrafacial tretman

Posljedice neurednog života, te izlaganja suncu, hladnoći i vjetru, svakome od nas polako dolaze na naplatu. Svakim danom uočavamo nove mrljice, bore i oštećenja koja je na koži ostavilo sunce i neuredan život.

Jedan od najčešćih problema kože je dubinska dehidratacija, isušenost i zatezanje kože, koje dokazano pogoršava znakove starenja i ubrzava njihov nastanak.

Oštećenoj, osjetljivoj i umornoj koži potrebna je revitalizacija koja će na nježan način „obrisati“ sve posljedice izlaganja suncu i osigurati dubinsku hidrataciju i njegu. Aktivni sastojci u kremama i serumima, pilinzi, tretmani za vraćanje hidratacije – mogućnosti su nebrojene, ali postoji li brže rješenje koje će u samo jednom tretmanu ten učiniti ljepšim, blistavijim i čistijim?

Čarobni hydrafacial

hydrafacial čišćenje lica

Već nekoliko godina poznate dame širom svijeta, poput Beyoncé i Kate Winslet, obožavaju jedan revolucionarni tretman koji objedinjuje lagani piling i infuziju kože hranjivim tvarima, a koži pruža sve što joj je potrebno. S obzirom na to da je u svijetu ljepote i estetike na glasu sve što omogućava multifunkcionalni učinak, i ovaj je tretman s razlogom stekao izuzetnu popularnost.

Očistiti najdublje pore, a koži dati infuziju aktivnih tvari, možete od sada da uradite u ROSES centru, i to uz pomoć najsavremenijeg Hydra Facial aparata!

On koristi vrtložnu Vortex tehnologiju, te istovremeno čisteći pore, uklanja odumrle površinske ćelije kože i dubinski prožima kožu hranjivim serumima, od kojih ona postaje glatka, blistava i meka. 

Ovaj aparat pruža najnježniju dermoabraziju, koja kožu puni revitalizirajućim sastojcima.

Tri faze hydrafacial tretmana

Hydra facial tretman

Tretman se odvija u tri koraka:

  • abrazija kože
  • čišćenje pora vakuumom
  • ubrizgavanje seruma  

Abrazija kože radi se posebnim nastavkom Hydra Facial uređaja, a njen je cilj otvoriti pore kako bi se mogle dubinski očistiti, ali i smanjiti sitne bore i ublažiti vidljivost pigmentacija i manjih ožiljaka.

Istovremeno s abrazijom, koža se „puni“ revitalizirajućim serumima s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima. Dakle, istovremeno se djeluje na čišćenje pora, hidrataciju kože i smanjenje znakova starenja.

Aplikator, odnosno štrcaljka na koži stvara minijaturni vir, koji istovremeno izvlači nečistoće iz pora i u kožu dovodi revitalizirajuće tvari. Učinak se pojačava vakuumskom masažom, a lice se tretira i LED svjetlošću određenih talasnih dužina, koja ima protuupalni, ali i anti-age učinak.

Nakon ovlaživanja kože dubinskim unošenjem aktivnih tvari, pore su u potpunosti otvorene, što olakšava njihovo čišćenje pomoću vakuuma koji detaljno uklanja sve nečistoće iz kože, od masnoća, bakterija, gljivica, pa do mitesera iz najdubljih pora.

Tretman Hydra Facial idealan je za obnovu i revitalizaciju kože nakon ljeta ili zime, kao dio redovnog održavanja ljepote kože, ali i kada želite zablistati u posebnim prilikama. Najbolje je rješenje za beživotan i sivkast ten kojem je potrebno osvježenje.

Rezultat tretmana


Ten je na vrhuncu blistavosti otprilike sedam dana nakon tretmana,ali njegovi su učinci vidljivi još sedmicama. Kvalitetna kućna njega će dodatno pojačati učinak tretmana.

Serum koji se tretmanom aplicira čini kožu mekanom, uklanja nečistoće iz pora. te istovremeno ispire čak i najdublje pore.

Završni korak tretmana vakuumom uklanja sve ostatke mrtvih ćelija i masnoća s lica, a zahvaljujući ovlaživanju, zdravi slojevi kože ostaju neoštećeni.

Rezultat je popravljen tonus i elastičnost, a umorna koža je vidno osvježena!

Zaključak

Čak i ako redovito čistimo lice, ne znači da smo dubinski očistili kožu. Svakodnevno umivanje lica uz razna sredstva za čišćenje neće očistiti duboke pore, a izlaganje zagađenju iz okoline, kao i korištenje makeup-a, zatvara pore i uzrokuje pogoršanje tena, te utiče na ubrzano starenje kože.

Ne uklonimo li mrtve slojeve, koža neće disati, a naneseni kućni proizvodi neće dati željeni rezultat.

Čišćenjem najdubljih pora osvježava se umorna koža, ublažavaju pigmentacije i sitne bore, a popravljeni su i tonus i elastičnost kože.

Napomena

U Roses estetskom centru, Hydrafacial paket košta 100KM.

Uz paket, u periodu promocije koji traje do kraja maja, gratis dobijate tretman LED lampom, koja ima anti-aging efekat, podstiče proizvodnju kolagena, ublažava upale, uništava bakterije i potiče oporavak kože.

ABOUT AUTHOR

Nema komentara

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.