3D MEZO NITI

Šta su  3D mezoniti?

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirane razgradive niti za podizanje, podmlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje lica i tijela. Mezoniti se uvode pod kožu pomoću igle, gdje se radi mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Mezoniti se nalaze na vrhu igle. Nakon uvođenja igle, konac ostaje pod kožom, a igla se izvadi. Niti se u potpunosti razgrade za oko 6 mjeseci. Mezoniti imaju najjači efekt za podsticanje proizvodnje novog kolagena, te povećavaju prokrvljenost kože što još dodatno podstiče razvoj novog kolagena i podmlađuje kožu. Uvlačenje niti iglom dodatno podstiče razvoj novog kolagena. Metoda je 100% prirodna jer podstiče sopstvene snage da stvore novi kolagen, stoga su i rezultati potpuno prirodni.

Da li je tretman bolan?

Tretman sa mezonitima nije bolan niti neugodan, no pojedina mjesta mogu biti malo osjetljivija. Za anesteziju se koristi anestetska krema, a po potrebi, mada rjeđe, anestezija kao kod zubara.

Za šta se koriste mezoniti?

Mezoniti su namijenjene za lifting, zatezanje kože, oblikovanje lica i smanjivanja bora. Koriste se još za oblikovanje i zatezanje tijela. Kod tijela se rade vrat, dekolte, grudi, trbuh, unutarašnja strana butina i koljena.

Prednost mezoniti je što daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lice. Mezoniti su jedina metoda koja vraća volumen tako što podiže spuštenu kožu na prvobitno mjesto prije spuštanja. Stoga su mezoniti prirodna alternativa za hijaluronske filere i face-lifting. Mezoniti su efikasne za smanjivanje bora čela, između obrva, uglova usana, oko očiju, nazolabijalnih i bora iznad usana. Metoda je odlična alternativa osobama koje se boje face-liftinga i žele da ga odlože. Isto tako je pogodna za osobe koje ne žele botox i hijaluron. Mezoniti podižu obraze, obrve, oblikuju i zatežu donju ivicu brade kao i vrat. Koriste se još za smanjivanje bora ispred ušnih školjki. Osim efekta zatezanja i liftinga, popravlja se tonus,  pri čemu je mimika lica očuvana. Kvalitet i izgled kože se popravi gotovo odmah nakon tretmana.

Kome se preporučuje tretman?

U prvom redu osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti face liftingu i tretmanu botoxa. Tretman je idealan u tom slučaju ako lice nije previše spušteno. Rezultat tretmana s mezonitima se tada mjeri s face-liftingom, s tim da je naglasak na očuvanom prirodnom izgledu lica. Nakon tretmana s mezonitima, mimika lica ostaje očuvana što je jako bitno za pojedina zanimanja. Mezoniti su prirodna zamjena za filere jer vraćaju volumen podizanjem lica. Metoda je pogodna za oba pola, a preporučena dob je od 35 do 65 godina (iako postoje odstupanja od navedene dobi). Rezultati mezoniti su bolji, trajniji i prirodniji od filera. Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih i drugih bora, pogotovo oko očiju, te pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u uglovima usana koje daju tužan izgled, te oblikuju donju vilicu zatezanjem i smanjivanjem vrećica sa strane donje vilice. Ako imate viseći podbradak samo zbog viška kože, mezoniti su idealno rješenje.

Je li potreban oporavak nakon tretmana?

Generalno nije potreban oporavak, te se sutradan možete vratiti na posao ili čak isti dan. Po potrebi se stavi puder već isti dan. Ponekad su moguće modrice, obično nekoliko dana posle tretmana, ali brzo prođu. Ako se radi veći broj niti može se pojaviti manji otok koji preko noći prođe.

Koje su moguće komplikacije mezoniti?

Eventualno modrice, ali one se ne jave kod većine pacijenata. Druge komplikacije ne postoje osim teoretski infekcije kao i kod svake druge intervencije, jer se niti u cjelini  razgrade i uklone iz tijela. Nakon prestanka djelovanja tretmana nema nikakvog pogoršanja ili zavisnosti, naprotiv, tretman snažno prevenira spuštanje lica.

Kada se vidi rezultat mezoniti?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat, a konačni rezultat se vidi za oko 3 mjeseca, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Koliko dugo traje rezultat mezoniti?

Zavisi od stanja kože i lokacije tretmana. Proizvođač navodi prosječno trajanje od oko dvije godine, iako su moguća odstupanja od navedenog (plus – minus dva mjeseca).

Koliko je potrebno tretmana mezoniti?

Po jednoj regiji je dovoljan jedan tretman mezoniti. Ukoliko ne želite da se rezultat vidi naglo, tada možete postepeno dodavati mezoniti.

Mogu li se mezoniti kombinovati s drugim tretmanima?

Mezoniti se mogu kombinovati s bilo kojim tretmanom nakon 3 do 4 nedjelje.

CIJENA: 10EUR mono, 12EUR spiralne,40EUR cog

 Materijali kojima se radi su prvoklasni, a anti-age medicinske tretmane ordinira dr Dragana Milovanović.

Dr Milovanović je završila medicinski fakultet u Beogradu, poslije kog je svoje znanje nadogradila i postala specijalista estetske i anti-age medicine.

Sada je na specijalizaciji iz ginekologije.

Njena želja je da sve dame koje dođu kod nje u SALON „ROSES“ budu zdrave i lijepe.

 

KONSULTACIJE SU BESPLATNE!